София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПУСКАТ ЦИГАРИ С МАРИХУАНА НА ПАЗАРА

УЗАКОНЯВАНЕТО Е ПО-ДОБРА АЛТЕРНАТИВА ОТ СКЪПАТА ВОЙНА, ВОДЕНА СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ

8 годиниРазвлечение 145 Боряна Райчева

В началото на януари в щата Колорадо беше отворен първият магазин за марихуана за развлечение.

От 1-ви ноември, тази година, най-големият производител на цигари в света Филип Морис, реши да се възползва от това.

Брандът обяви, че се присъединява към легализацията на марихуаната и започва производство на цигари с трева.

Под марката "Марлборо M", цигарите ще бъдат лицензирани в обекти в щата Колорадо, Вашингтон, Орегон и Аляска.

От маркетинг отдела обясниха, че от известно време компанията е извършвала наблюдения и е имала идея за пускане на канабис на пазара.

Водят се преговори с най-големите производители на марихуана в света в Мексико и Парагвай, за да се обсъдят възможностите за създаване на дистрибуторска мрежа в Северна и Южна Америка.

Тъй като в момента тютюневите изделия са забранени в реклами и промоции в САЩ, "Филип Морис" е заделил огромна сума от 15 млрд. щатски долара бюджет за реклама.

Той преговаря в момента с големите мрежи и издатели за промотиране на "Марлборо M".

В началото на януари в щата Колорадо беше отворен първият магазин за марихуана за развлечение (т.е. не за медицинска употреба). 

За първи път в историята на САЩ лица над 21-годишна възраст могат да отидат в магазина и да си купят марихуана. Досега 20 американски щата бяха позволили употребата на канабис, но само за медицински цели.

Поддръжниците на тази мярка се надяват да докажат, че узаконяването е по-добра алтернатива от скъпата война, водена от Америка срещу наркотиците, и сравняват мярката с премахването на забраната върху алкохола през 20-те години на XX в.

 

Източник: Front.bg