Електронните цигари с отровни химикали

Инхалаторите изобщо не са безопасни, алармират британски учени
Обновена: 6 авг 2012 15:32 | 6 авг 2012 15:30, Петя Славова
45
Електронните цигари с отровни химикали
Снимка: Reuters

Хората, решили да се откажат от тютюнопушенето като заместват папиросите с електронни цигари трябва да знаят, че тези инхалатори изобщо не са безопасни. За това алармират британските здравни служби, цитирани от в. "Дейли мейл"

Около 65 000 души на Острова ползват тези инхалатори, които приличат външно на цигари, пише БТА. Те изпускат малки дози никотин и други пари. Електронните устройства са внос от Китай и не преминават през никакви тестове, като имат свободен достъп до британския пазар. Точно на тази практика желае да сложи край регулаторната агенция на страната, която наблюдава медицинските и здравните продукти.

Според експерти, някои марки електронни цигари съдържат много високи концентрации на никотин, пристрастяващото вещество в тютюна, предизвикващо рак.

Установено е също така, че в парите присъстват

токсични химикали. Сред тях фигурират нитрозамините - субстанции, които предизвикват рак при опитните мишки. В някои марки било констатирано наличието на диетилен гликол, отровен химикал, който предизвиква смърт при по-високи дози. Британскитездравни власти смятат да въведат по-стриктен контрол в сектора през следващата пролет, пише вестникът.

Електронните цигари вече са забранени в страни като Австралия, Нова Зеландия, Бразилия и Канада. Щатът Ню Йорк е решил да последва примера им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе не съм голям химик,ама все си мисля,че не никотина предизвиква рака,а всичките 3999 други канцерогенни вещества.Но кой съм аз та да споря с винаги знаещите и прави журналисти,които са пълна скръб по повечето въпроси...
51
0
 
3
 
! Отговори
опааа преди 11 години
К'во стана сега,кое е по вредно?Ех пари,пари
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе ,според платените съобщения на производителите на цигари :)
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То е ясно че не са съвсем безвредни, ама са далеч по безопасни от истниските цигари.
48
0
 
4
 
! Отговори
български учен преди 11 години
Британските учени да вземат да измислят по-добри е. цигари и ник. течност, вместо да си бъркат по дупките. ОЛЕ!
47
0
 
8
 
! Отговори
ХАХА преди 11 години
Големи учени са ей! Нещо като това " проучване на три американски университета доказва, че да притежаваш Порше те прави много по-желан от жените, отколкото ако притежаваш някоя обикновена кола"
46
1
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
Сексът и смехът, като за секса не е сигурно!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От вредните субстанции употребявам само Бира, спирайте цигарите за да не ви ограбват тия мошеници!
44
5
 
16
 
! Отговори
е-ПУШАЧ преди 11 години
Сега очаквам да прочета как е-цигарите причиняват СПИН, Алцхаймер, Коремен тиф, Хемороиди, Гъбички под ноктите и всички други знайни и незнайни болести! Производителите на тютюневи изделия тепърва ще започнат мащабни дискредитиращи кампании срещу е-цигарите! Все едно някой да изобрети дваигател на вода.. :)
43
1
 
10
 
! Отговори
е-ПУШАЧ преди 11 години
Поредната поръчкова диярия в подкрепа на аналоговите цигари! Така става, като настъпиш една мулти-милиардна индустрия!.. Това е само началото!1. "Никотин, пристрастяващото вещество в тютюна, предизвикващо рак." ?! Това пък от къде си го измислихте?!?! Никотина е сравнително най-безвредното в обикновените цигари и далеч не е причина за рак.. 2. По-надолу текста е изкопиран от ето тази статия: puls.bg/health/home-and-office/news_3525.html3. Тази снимка далеч не е от Reuters
42
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Електронните цигари биле замислени като безвредни, но евреите веднага са поставили нещата по местата им.
41
1
 
5
 
! Отговори
британски учен преди 11 години
Няма да ни плюете, ние сме на норма. По едно откритие на ден иначе без заплати!Плюс това имат екслузивно право да получават нашия безплатен бюлетин на електронната си поща. Така няма да изтървете нито едно от нашите открития и винаги ще бъдете по-напред и по-умни от останалото човечество.
40
0
 
8
 
! Отговори
марлборо преди 11 години
А ето какво съдържа конвеционалната цигара:в цигарите се съдържат 46 канцерогенни вещества. Едни от най-вредните сред тях са: - формалдехид който се използва за балсамиране на мъртвото тяло, причинява рак; - бензен който се открива в бензина, води до рак, левкемия, хромозомна абнормалност; - полониум 210 радиоактивен и много токсичен, води до рак; - винил хлорид използва се за изработването на тръби, води до рак; - водороден цианид води до загуба на теглото при човека, един от н
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алармират британски учени - хахахаха
38
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен електронните цигари са по-вредни от никотиновите /естествените/ Но всеки има избор и сам ще прецени дали да пуши и какво да пуши. За мен е ясно, че тази истерия срещу цигарите е с цел облагодетелсване на някого. Борбите за пазари са жестоки. Според мен някаше ама НИКАКЪВ ПРОБЛЕМда си останат заведения за пушачи и за непушачи. Това сега е дискриминация, ненужно изсилена, измислена и вредна.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цигареният дим съдържа N-нитрозодиметиламин (ON-N(CH3)2). При изпушване на 1 кутия цигари, в човешкото тяло навлизат 0.8 mg N-нитрозодиметиламин.Нещо да има да кажете?!?
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А някой от вас да е виждал етикета на 20 литровите туби с които пристига концентрата от КИТАЙ. После се препакетирва в малките шишенца по 5 и 10 мг. който си купувате. Как ви е гърлото след месец употреба на JOY TECH нали така бяха най-добрите. Ще обсъждаме темата пак след 5-7год. Обикновенните са също много вредни. Извода силна воля за отказване и заместването им със спорт. Здравословен начин на живот-по добре от робуване на МОНОПОЛИТЕ. Всеки да си прецени :)
35
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"алармират британски учени" спонсорирани от Бритиш Американ Табако
34
8
 
13
 
! Отговори
е-пушачка преди 11 години
Ало, неграмотници, пообразовайте се малко преди да напишете някоя глупост, излагате се. Кой Ви плати за тази статия?
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китай били изобретили електронната цигара...И кой по-точно? Някой районен партиен секретар ли я изобрети?